Compot de cirese rosii

de Rocsi in Conserve, 19 Iun 2010 | 7129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese
  • apa
  • zahar
  • conservant
  • borcane de 800 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese rosii:

Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele.

Borcanele se spala si ele si se scurg de apa.

se umplu cam pe jumatate cu cirese .

apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa.

rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ciresele sa nu cada si ele in oala.

puneti 2 borcane de apa in plus,fata de cate aveti cu cirese.

la fiecare borcan de apa se pun 2 linguri de zahar rase.

apa amestecata cu zaharul se pune pe foc si se invarte cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste,apoi inchideti aragazul.

puneti sirop in fiecare borcan iar pe deasupra presarati cate un strop de conservant.

inchideti bine capacele borcanelor,apoi inveliti fiecare borcan in hartie(mai principal e pe fundul borcanului sa fie acoperit cu hartie ca sa nu crape).

le asezati intr-o cratita mai larga,puneti apa in cratita cam pe 3 sferturi,acoperiti borcanele cu un prosop de bucatarie ,apoi le puneti pe foc la sterilizat.

le lasati cam 40-50 de min(eu le las pana incepe sa crape putin in locul de unde ati rupt codita).

cand sunt gata,inchideti aragazul si le lasati asa ca sa pocneasca capacele borcanelor.

apoi le puneti la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lia maria 1

18.06.2011, 13:29

harnicuta de tine bravo

Cris2711 1

18.06.2011, 15:36

Rocsi 1

18.06.2011, 18:01

miha eu zic sa fie acoperite ca apa se trage si chiar daca mai ramane putina se sterg borcanele..mai bine mai multa decat putina si sa scada si mai iti crapa si borcanele
-diana cine sa ma ia draga? mai sunt si moldoveanca pe deasupra
-lia,cris va multumesc...sunt de anul trecut oricum..anul asta inca nu am facut compot,dar urmeaza

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese